Banken, Hoekbank, Meubels, Zitbank

Bankdilemma: ‘Ik heb een kleine woonkamer’

Een bank neemt veel ruimte in beslag in je woonkamer. Hierdoor kan het soms lastig zijn een passende bank uit te kiezen zonder veel ruimte te verliezen.  Ook is het een gevaar dat de ruimte nog kleiner lijkt wanneer je een te grote bank plaatst. Wij geven een paar suggesties zodat jij je woonkamer zo efficiënt mogelijk in kan richten.

 

De hoekbank

In een woonkamer met weinig ruimte wil je niet teveel losse meubels hebben staan. Dit kan rommelig ogen en ervoor zorgen dat de ruimte nog kleiner lijkt. Met een hoekbank los je dit probleem op omdat je veel zitplekken creëert met één meubelstuk. Wel is het hierbij belangrijk dat je je hoekbank niet te groot uitkiest. Om dit op te lossen zijn de verschillende elementen die Sofaclub te bieden heeft ideaal. Hiermee kun je een bank helemaal op maat aanpassen zodat jouw kleine woonkamer ruimer oogt en je toch een comfortabele bank hebt staan.

 

Zorg voor luchtigheid

Omdat de ruimte al zo klein is, wil je graag luchtigheid creëren. Dit kun je doen door een bank op pootjes te kiezen. Bij voorkeur dunne poten. Hierdoor oogt de bank niet zo massief en lijkt de ruimte groter. In onze collectie zijn de Arona en de Prado hier prima geschikt voor! Deze banken staan allebei hoog op poten en zijn geheel zelf samen te stellen.

 

Kies een lichte kleur

Lichte kleuren ogen ruimtelijker dan donkere kleuren. Door een lichte bank te kiezen lijkt jouw woonkamer een stuk groter en hoef je er geen hele kleine bank in moet zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende soorten grijstinten en/of pastelkleuren.

 

De tweezitter

Heb je echt weinig ruimte in je woonkamer en is zelfs een hoekbank aan de grote kant. Kies dan voor een tweezitter. Hier kun je natuurlijk minder mensen op kwijt, maar de bank zit er niet minder comfortabel om. Neem eens een kijkje in onze collectie. Al de banken zijn eventueel mogelijk in een tweezitter.

 

Heb je nu nog vragen over het inrichten van jouw woonkamer? Stuur ons dan een berichtje of kom langs voor passend advies in de winkel. We staan graag voor je kaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *