Banken, Hoekbank, Meubels, Zitbank

Een bank uitkiezen, hoe begin je?

De bank is een essentieel onderdeel van je woonkamer. Dit is de plek waar je na een lange dag neerploft of gezellig met je vrienden en familie een filmpje kijkt. Maar hoe kies je nu een bank uit die perfect bij jou en je huiskamer past? We hebben wat tips voor je samengesteld die je hopelijk al een eind op weg zullen helpen.

 

Tip 1

Ga op zoek naar inspiratie.

Wat voor soort bank past er in jouw woonkamer en nog belangrijker, wat vind je nu echt mooi? Ga je eens oriënteren via verschillende websites of ga langs in een winkel voor passend advies.

 

Tip 2

Hoe groot mag jouw bank zijn?

Bij het uitzoeken van een bank is het belangrijk dat je rekening houdt met de afmetingen van je woonkamer. Wanneer je een kleinere woonkamer hebt, is het vaak ook mooier een niet te grote bank te nemen. Dit kan de ruimte klein laten lijken. Kijk daarom eens goed naar je woonkamer en vergelijk verschillende soorten en maten.

 

Tip 3

Bepaal de bekleding.

Heb je een bank gevonden die passend is voor jou dan is het tijd om de bekleding uit te zoeken. Bij veel banken heb je de keuze tussen verschillende soorten stoffen en leersoorten. Ieder materiaal heeft z’n eigen voor en nadelen, dus het is erg belangrijk dat je hiermee rekening houdt en kiest wat bij jouw levensstijl past.

 

Tip 4

Kies de kleur.

Natuurlijk komen al deze verschillende materialen ook voor in verschillende kleuren. Kies een kleur wat goed bij jouw persoonlijkheid en voorkeuren past. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden voor kleuren en vergelijk deze met elkaar. Hou hierbij ook rekening met de rest van je interieur zodat je optimaal kan genieten van jouw eigen samengestelde bank.

 

Tip 5

Ga langs in de winkel en test de bank uit.

Het belangrijkste van een bank is natuurlijk: zit deze comfortabel? Test verschillende banken uit in de winkel en vergelijk deze. Stel hierbij de vraag: Biedt deze bank mij het zitcomfort wat ik zoek? Vraag eventueel advies van het personeel.

 

Mogen we met je meedenken? Wij bij Sofaclub vinden het heel belangrijk om de klant zo goed mogelijk vooruit te helpen. Twijfel je of een bank wel in je woonkamer past? Of twijfel je tussen verschillende materialen? Kom gerust eens langs. Er zijn zoveel mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *